Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


L' AMADEUS - Philippe Conticini

Ingrediënten

  1. 110 g pure chocolade (indien mogelijk 66% cacao)
  2. 30 g witte chocolade grof gemalen
  3. 110 g boter
  4. 2 grote, zeer verse eieren
  5. 80 g basterdsuiker
  6. 60 g bloem

Bereidingswijze

  1. Smelt in een bain-marie, chocolade en boter.
  2. Meng intussen de eieren met de suiker en de Bloem in een slakom met een garde.
  3. Roer de gesmolten chocolade en de boter erdoor en klop krachtig maar kort.
  4. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
  5. In een beboterde en bebloemde vorm van 18 cm, giet 1 cm van het chocolademengsel.
  6. Bestrooi met gebroken witte chocolade en bedek met het resterende chocolademengsel.
  7. Bak in het midden van de oven tussen 10 en 15 minuten op 210 ° C
  8. Het hart van de cake moet niet worden gebakken en daarom blijven vloeien.
  9. Wacht ongeveer 10 minuten voordat je het uit de vorm doet.
  10. Plaats de chocoladetaart voorzichtig op uw presentatieschotel, besprenkel met een beetje fleur de sel en serveer warm of lauw