L' AMADEUS - Philippe Conticini
Ingrediënten
- 110 g pure chocolade (indien mogelijk 66% cacao)
- 30 g witte chocolade grof gemalen
- 110 g boter
- 2 grote, zeer verse eieren
- 80 g basterdsuiker
- 60 g bloem
|
Bereidingswijze
- Smelt in een bain-marie, chocolade en boter.
- Meng intussen de eieren met de suiker en de Bloem in een slakom met een garde.
- Roer de gesmolten chocolade en de boter erdoor en klop krachtig maar kort.
- Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
- In een beboterde en bebloemde vorm van 18 cm, giet 1 cm van het chocolademengsel.
- Bestrooi met gebroken witte chocolade en bedek met het resterende chocolademengsel.
- Bak in het midden van de oven tussen 10 en 15 minuten op 210 ° C
- Het hart van de cake moet niet worden gebakken en daarom blijven vloeien.
- Wacht ongeveer 10 minuten voordat je het uit de vorm doet.
- Plaats de chocoladetaart voorzichtig op uw presentatieschotel, besprenkel met een beetje fleur de sel en serveer warm of lauw
|